Friday, December 08, 2006

gaye-i yegane

Bu blog vasitasiyla muslumanlarin biraz rahatini bozmak istiyoruz.. Rahatimizi bozalim ki bizden sonra gelecekler rahat etsinler..
 
posted by ladybird at 2:39 PM, |

5 Comments:

Güzel bir düşünce.Allah yar ve yardımcınız olsun.
Allah razi olsun hocam. Rabbim hepimizin yardimcisi olsun. Katkilarinizi bekliyoruz..
blog gördün yanaş, yorum gördün sıvış

ama ben zoru başaracağım ve burda kalacam:)

geldim efendim.
hayırlı olsun inş tekrardan.

güzel düşünceler insanı leydi börd:)
Hos geldin suveydacigim. Allah razi olsun senden. Bediuzzaman, "imana hizmet" konusundaki en kucuk basariyi bile buyuk gorur. Bir inancsizin inancsizliginda supheye dusmesi ve "Acaba Allah var mi?" diye dusunmesini dahi "buyuk bir rahmet" olarak gorur. Bu yuzden imani anlatip ispat ettigi eserleri okumali, istifade etmeli ve ogrendiklerimizi paylasmaliyiz.

Burada kalman beni fazlasiyla memnun eder ;)
  At 12/12/2006 3:57 PM Anonymous Anonymous said:
Evet dostlar, biraz rahatımızı bozalım lütfen. Şöyle kıpırdayalım, silkinelim ve gayrete gelelim. Üzerimizdeki ölü toprağın atalım. Gerektiğinde gecemizi gündüzümüze katalım. Bir şeyler yapalım lütfen.
Hiç kimse " benim elimden ne gelir ki" diyerek kenara çekilmesin. Ellerimiz böğrümüzde beklersek, elbette elimizden bir şey gelmez. Ama bu elleri bir yerlerde kullanmaya kalkarsak, çok şeyleri başardığımızı göreceğiz.
Neler mi yapabiliriz?
Önce kendimizi sağlam imanî bilgilerle donatabiliriz. Bunun için de Kur'an'ın asrımızdaki en parlak tefsiri olan Risal-i Nur'ları okumak, okutmak ve tanıtmakla işe başlayabiliz. Sonra burada aldığımız iman ve enrji ile çevremizdeki muhtaç insanlara bu eserleri tanıtabiliriz. Böylece İslam'ın güzel yüzüne parlak bir ayna olabiliriz. İslam'ın insanlığı hakka, adalete ve hidayete davet ettiğini âleme ilan ederek insanlığa ebedi saadet yolunu açmaya vesile olabiliriz.
"Benim ne ehemmiyetim var, ben kim oluyorum" diyerek kendimizi küçük görmeyelim. Her insan bulunduğu toplumda bir fabrikanın küçük bir çarkı gibidir. Bir çark küçük olsa da gördüğü işlev büyüktür. Herkes bulunduğu ortamda kendi çapında çark görevi yaparsa, toplum sistemi düzgün bir şekilde işler. İnsanlığa nizam ve intizam gelir.
Onan sonra da imanımızdan aldığımız güçle güçlüklerin üstesinen gelmeye çalışalım.
Evet dostlar, bir an önce rahatımızı bozarak gayrete gelelim. Yoksa zillet altında kalmaya ve başkalarının ayakları altında ezilmeye devam ederiz. Yani biz rahatımızı bozmazsak, başkaları bizim rahatımızı mutlaka bozacaktır.